Biefstukpan

fullsizerenderTwee jaar geleden kocht ik een biefstukpan. Een pan om biefstuk in te bakken. Medium of Rare. En als die pan voor iets anders werd gebruikt dan kreeg’ie er een klap mee voor z’n kop.

Exact een jaar geleden leerde ik Marin kennen. Nee, dat is niet waar. Exact een jaar geleden hadden we onze eerste date en kwam ik er achter dat ze vegetariër is. Op slag werd ik parttime vegetariër: als we samen kookten at ik vegetarisch. Wat ik daarna vaak compenseerde met wat extra BigMac’s.

Afgelopen week vertelde Marin dat ze veganistisch is/wordt. Licht in shock had ik een miljoen vragen. Nouja, geen miljoen. Twee eigenlijk: Wat kan je dan nog wel eten? Waar kunnen we dan nog samen eten? Maar zoals altijd respecteerde ik haar besluit. We spraken af dat we samen wat documentaires zouden kijken zodat ik het misschien beter zou begrijpen.

Die documentaires heb ik nu gezien en daardoor heb ik besloten dat ik geen vlees meer eet. Ik wil de wereld minstens zo blij/mooi achterlaten als dat ik hem gevonden heb. En dat doe je niet door vlees te eten.

Wat moet ik nu met de biefstukpan?

p.s. Kijktip; hij staat op Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *