Blijbeeldfunctie

In de maand juni was het nodig om flink tekeer te gaan over het nummer Drank & Drugs. Nog steeds wil ik dit nummer graag nomineren voor het meest Blijheidsbestrijdende nummer ooit gemaakt. Ik kom net terug van zeven weken animatiewerk in Frankrijk en tot mijn grote schrik hoor ik dat Lil’ Kleine nog steeds een idioot groot podium bij kinderen krijgt voor zijn onsympathieke en anti-pedagogische nummer.

En dat podium gebruikt hij nu om kinderen op te hitsen tegen de politie. Sorry. Ik kan er niet meer bij met mijn verstand. Na het uitbrengen van Drank & Drugs was zijn verdediging dat hij ‘nooit zou willen dat kinderen aan de drugs gaan’ en dat hij het nummer niet geschreven zou hebben voor kinderen. Dat klinkt plausibel. Maar op het moment dát je populair wordt bij kinderen moet je je direct realiseren dat je een voorbeeldfunctie hebt.

Ik doe bij deze een oproep aan alle evenement organisatoren die evenementen organiseren voor kinderen (humanen onder de 18 jaar) om deze puber niet meer uit te nodigen. De jeugd heeft de toekomst, laten we de jeugd niet verpesten door een ‘artiest’ uit te nodigen die duidelijk niet om kan gaan met zijn voorbeeldfunctie.

Waar komt die Politie haat überhaupt vandaan? Ik ben ook wel eens een verkeersovertreding begaan en heb daarvoor moeten boeten. Maar op dat moment sta ik de politie uiterst vriendelijk en blij te woord. Ik weet namelijk donders goed dat regels ook voor mij gelden, ook ik heb baat bij een veilige situatie op straat. Afgelopen december stond ik de politie zelfs zo vriendelijk en enthousiast te woord dat ik een blaastest moest afleggen.

Door je op een blije manier in te spannen voor de samenleving geef je het blije voorbeeld. Blijbeeld. Ik heb geen behoefte aan een samenleving die willekeurig zijn middelvinger op gaat steken naar de Politie. De Politie is er voor onze orde en veiligheid. Kritiek mag, maar een oproep voor politiehaat past niet in onze rechtstaat.

Edwin Rasser is kinderdj/kinderentertainer en verzorgt ieder jaar entertainment voor duizenden kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *