Een blijere wereld

Mijn naam is Edwin. En ik ben Kinderdj. Voor ik begin wil ik even wat rechtzetten: Ik ben geen lid van de SGP. Ik ben geen opa. Ik ben niet haatdragend. Ik heb er flink van langs gekregen op Twitter omdat ik mij negatief heb uitgelaten over het nummer “Drank en Drugs”. Niet altijd even inhoudelijk. En als je de SGP retweet transformeer je spontaan in iemand die lid is van de SGP.

Ik ben eigenlijk een heel blij persoon. Iedere ochtend sta ik op met de missie om zoveel mogelijk mensen te laten lachen. Een glimlach, een schaterlach… En zelf lach ik het hardste. Omdat het kan. En omdat je van lachen gelukkig wordt (of in mijn geval: blijft).

Ik weet ook zeker dat je kunt chillen zonder drank en drugs. Ik heb als BOB vaak genoeg een leuke avond gehad zonder alcohol. Drugs heb ik überhaupt nog nooit gebruikt. Ik baal ervan, zoals ik in mijn vorige blog al schreef, dat artiesten het nodig vinden om te verkondigen dat je alleen kunt chillen mét drank en drugs. Ik baal ervan dat ze een kwetsbare doelgroep (tieners) expliciet benoemen in hun tekst waardoor ze zich zeker nog meer aangesproken voelen.

Dit nummer, en met name de effecten ervan, staan een blijere wereld in de weg. Mijn favoriete radio zender pretendeert “Good for you” te zijn. Ik was er altijd van overtuigd dat dit ook zo is. Q-Music is in staat om mijn glimlach groter te maken dan mijn oren toestaan. Echter een radio station die het nummer “Drank & Drugs” draait verkondigt dat alle tieners ja tegen MDMA zeggen. En daar is niks ‘goods’ aan.

Ik streef een blijere wereld na . Zoals ik al zei is drank of drugs niet nodig voor een leuke avond. Voor een blijere wereld ook niet. Sterker nog: het staat een blijere wereld in de weg. Daarom drink ik vanaf nu geen druppel meer. En start ik niet met drugs, nooit.

update 11:57: reactie Q-music
reactie q music


Edwin Rasser is eigenaar en kinderdj van Blijwin, met zijn kinderdisco’s treedt hij jaarlijks op voor tienduizenden kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *