De geboorte van mijn blijheid

hangmat-voor-een-tientje-2Sinds kort werk ik voor Gemeente Den Haag. Een nieuwe uitdaging waar ik met veel plezier naar toe ga. Ik stap lachend in de trein, klets met iedereen die langer dan twee seconden oogcontact maakt en doe een dansje als ik uitstap. Niet om anderen blij te maken, maar omdat ik blij word van mijn eigen blijheid. Blijheid werkt aanstekelijk. Ook die van jezelf kennelijk.

Terwijl ik vrolijk om mij heen kijk, verbaas ik me over de grote hoeveelheid norse gezichten. Iedere ochtend chagrijnig voor je uit staren. Onderweg naar een plek waar je eigenlijk niet wil zijn om iets te doen wat je eigenlijk niet wilt. Om dat vol te houden moet je wel heel erg vastklampen aan de financiƫle hangmat waar je in ligt. Je beseft alleen nog niet dat die hangmat niet in het Paradijs hangt, maar op een industrieterrein, tussen de grijze rookwolken van stress, irritaties en onwil. Vanuit die hangmat bekeken is de wereld wel heel zuur.

In oktober heb ik mijn hangmat opgeborgen. Ik ben verhuisd naar een onzekerder bestaan. Een krot zou je kunnen zeggen. Maar mijn krot bevindt zich wel op een Paradijselijk eiland. Ik weet niet wat morgen brengt. Behalve mijn lach. Die is er altijd. Maar als je wakker wordt op het Paradijs is dat niet zo gek.

9 gedachten over “De geboorte van mijn blijheid”

 1. Indrdaad als je om je heen kijkt lijkt het wel alsof de wereld uit donderwolken bestaat. Ik heb een keer uitgeprobeerd om op de fiets met een big smile te zitten. Moet je dan eens kijken hoeveel mensen je ineens gedag zeggen of teruglachen. Het werkt echt aanstekelijk. Ook de zon werkt vaak mee om mensen vrolijker te krijgen. Blijheidsverspreider is een zeer positief gedrag en dat zal zeker gewaardeerd worden.

  1. Het wordt inderdaad over het algemeen gewaardeerd, mensen lachen terug of zeggen inderdaad gedag. Dan volgt wat complimenten uitwisseling en heb je allebei een hele grote glimlach.
   Het is gek om te zien dat sommige mensen argwanend worden omdat je blij bent. Alsof blij zijn iets geks is.

   1. Mensen zijn tegenwoordig zo gehaast en gestrest. Door deze blijheidsverspreiding worden ze weer gewezen op het feit dat er ook nog zoiets bestaat als rust en vrolijkheid.

 2. Je hebt mijn dag weer goedgemaakt, Edwin. Mooi om te lezen hoe blij jij wordt van jouw verhuizing naar het onzekere en het kiezen voor je vrijheid. Ik herken het gevoel van bevrijding, dat ik ook elke dag mag ervaren, nu ik de dingen doe die ik leuk vind. Blijf er vooral van genieten en laat je niets wijs maken. Daar is het leven te kort voor! Groeten, Tijs

  1. Hoi Tijs,
   Bedankt voor je lieve reactie! Genieten komt helemaal goed. Ook blij om te horen dat jij op de juiste plek terecht bent gekomen!
   Blije groet,
   Edwin

 3. Wat is het toch heerlijk te lezen dat er vrolijke mensenzijn.Meestal ben ik dat ook.Vrolijk zingen of fluiten.Vooral als ik weer een kledingstuk heb gemaakt.Het leven is goed het ligt er aan hoeje het bekijkt.joke sepers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *