Blij Bindend Stemadvies

potlood

Vandaag ga ik stemmen. Het stemrecht kenmerkt onze vrijheid. En vrijheid geeft ons blijheid. Ik heb nog niet besloten op wie ga ik stemmen. Ooit was ik lid van D66, tegenwoordig zweef ik tussen de rozen van de Partij van de Arbeid en de meeuw van de PVV. Langs de kerkklokken van het CDA. Aan een ballon van D66. Hoe hoog ik zweef en met wie zeg ik lekker niet.

Ik heb het afgelopen jaar trouwens ook gekozen. Ik heb gekozen voor de blijheid. Lachende mensen inspireren mij, energieke mensen motiveren mij, gekke mensen verblijden mij. Ik probeer lachend, energiek en een beetje gek door het leven te zweven. Het valt me trouwens op dat politici ook steeds gekker doen. Zo stond Alexander Pechtold de Macarena te dansen. Of dat nou echt uit pure blijheid was? Nah. pechtoldmacarenaDeed hij het spontaan? Waarschijnlijk niet. Deed hij het voor persoonlijk gewin? Wat maakt het uit! Een beetje blijheid tussen zware onderwerpen als IS is hard nodig.

Het is trouwens wel interessant (en jammer) dat er zulke zware onderwerpen aan bod komen tijdens verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Dit zijn bij uitstek blije verkiezingen. Deze verkiezingen gaan over fietspaden voor vrolijk gepensioneerde opaatjes, gestrooide snelwegen tijdens romantische winterdagen en schattige eendjes in landelijke beekjes.

Jammer dat onblije personen dan toch weer sturen op onblije onderwerpen. Daarom zeg ik: Stem deze dag met een lach. Zet een rood lachebekje in het hokje van iemand die blij campagne voert.

18 gedachten over “Blij Bindend Stemadvies”

  1. Zo als je het nu brengt, lijkt het alsof je een ”zwevende stemmer” bent.
    En ik dacht nog wel dat jij altijd een politieke opinie had?
    Helaas doet BNN niet mee, anders had ik op die gek met zijn draaitafels gestemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *